Op 22 juni jl. was het derde (en tevens laatste) door SAOP gesponsorde congres Conspire2inspire. Op deze bijeenkomst stond de toekomst van de politie centraal. De aanwezigen lieten zich bij hun gesprekken over de toekomst van de politie inspireren door Matthieu Weggeman die inging op onzichtbaar leiderschap en ruimte voor professionals. Ook dit congres leidde weer tot goede ideeën voor initiatieven om de politie te verbeteren.

Conspire2inspire is een razendsnel groeiende conspiracy opgericht door politiecollega’s Madelon Dona en Anna Garghetti. Hierbij hebben zich al ongeveer 750 passievolle politiecollega’s aangesloten. In 2015 begon Conspire2inspire met een eerste congres ‘Awareness’, waarop collega’s geïnspireerd werden om elkaar te helpen, zodat niemand alleen staat met zijn idee of initiatief om de politie te verbeteren. Dankzij de steun van SAOP konden deze collega’s op het tweede congres met alle collega’s die in 2016 ondernemend waren geweest hun successen vieren.

Chance2Inspire
Het congres van 22 juni was voor de projectleiders Madelon Dona en Anna Ghargetti bewust het laatste congres. Ze geloven in het blijven vernieuwen en het denken vanuit wat er nodig is en niet vanuit een herhaling van een reeks congressen. Madelon: “We houden dus zeker niet op met conspireren maar zullen dit steeds weer met nieuwe creatieve events doen om het doel te raken. Bijvoorbeeld met de door SAOP gesponsorde Kansenmakelaar (inmiddels omgedoopt tot Chance2Inspire).” “Via Chance2Inspire bieden we, vertelt Anna, inmiddels al vele collega’s de kans om hun idee tot verbetering van de politie met hulp van andere leden van het netwerk tot een succes te maken. Dwars door de structuren van onze organisatie heen, en waar dat kan met behulp juist van deze organisatiestructuur.” “We geloven echt dat dit eraan bijdraagt dat niet alleen deze collega’s zich gewaardeerd voelen voor hun passie, maar ook dat de politie zo zichzelf toerust op de grote uitdagingen van deze nieuwe tijd”, vervolgt ze. En Madelon vult aan: “Regelmatig verbinden we nu lastige vraagstukken van de beleidsafdelingen met de denkkracht van de mensen op de werkvloer. We zijn dan ook steeds meer op eenheidsniveau te vinden met onze nieuwste activiteit ‘conspiratie op locatie’.”

Wilt u mee-conspireren? Stuur uw mailadres naar madelon.dona@politie.nl als u geen activiteit wilt missen.

Heeft u het congres gemist? Laat u inspireren door de denkwijzen en humor van Mathieu Weggeman en bekijk het volgende filmpje.