De politie-eenheid Oost-Brabant voerde in 2017 het project ‘Uniform yoga’ uit met financiering van SAOP. Binnenkort worden de resultaten van het project in Oost-Brabant gepresenteerd.

Yoga gekoppeld aan mentale kracht
Bij het project Uniform yoga in Oost-Brabant werd yoga ingezet als tool om de training mentale kracht te kunnen toepassen, verdiepen en borgen. Yoga helpt voor meer flexibiliteit, mentale en fysieke kracht en vooral stressverlaging. Daarom is het heel geschikt voor mensen met zware beroepen, zoals de politie. Ook bij de Navy SEALS* is yoga een vast onderdeel van het trainingsprogramma.

Een training bestaat uit 10 sessies van 60 minuten waarin yogahoudingen, ademhalings-, focus- en ontspanningsoefeningen gekoppeld worden aan de principes van mentale kracht.

* Navy SEALs is een Amerikaanse speciale eenheid in het ‘Naval Special Warfare’-programma (NSW) van de United States Navy. Iemand die deel uitmaakt van deze speciale eenheid wordt een ‘SEAL’ genoemd. SEAL is een afkorting voor ‘SEa, Air, Land’ en refereert aan de multi-disciplinaire inzetbaarheid van deze speciale eenheid.