Het door SAOP gesubsidieerde project Camerabeeldspecialisten, waarbij mensen met autisme camerabeelden bekijken voor politieonderzoeken, heeft in februari de Cedris waarderingsprijs gekregen. De branchevereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie koos het project als winnaar uit vier genomineerden die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vanuit de kracht van de medewerker
Met subsidie van SAOP werken vier mensen met autisme van detacheringsbureau AutiTalent als cameraspecialist bij de recherche van politie-eenheid Den Haag. En dat bleek al snel een succes: door hun autisme hebben deze specialisten meer oog voor detail en kunnen ze zich langer concentreren. ‘De specifieke vaardigheden van de medewerkers worden hier ingezet als onderscheidend vermogen’, schrijft de jury van Cedris in haar rapport. Er wordt ‘volop vanuit de kracht van de medewerker gehandeld’ en dat is dan ook de reden dat het project de prijs won.

Doorontwikkeling en uitbreiding project
In het rapport noemt de jury het project verder ‘een bewezen succes met een grote inzet en kans op doorontwikkeling.’ Aan die doorontwikkeling draagt ook SAOP bij. Voor 2019 is vanuit de stichting geld vrijgemaakt, waardoor de medewerkers van Auditalent langer kunnen blijven werken bij de Dienst Regionale Recherche van de politie Den Haag. Daarnaast gaat nu ook de politie-eenheid Amsterdam met het project aan de slag.

Meer informatie
Lees meer over de prijsuitreiking en het juryrapport op de website van de politie
Bekijk ook de projectbeschrijving op onze website