De jury was tijdens de bekendmaking van de winnaar TEAMHRM van het jaar 2023 unaniem: ‘Met de Gezond Werken app heeft het team handige tips, prettige oefeningen en concrete heldere informatie over welzijn en gezondheid toegankelijk gemaakt voor de hele politieorganisatie. Een terechte winnaar’, aldus juryvoorzitter Janet de Vries, ook namens juryleden Ingrid Halewijn en Chris Reinders.

Team Gezond Werken app wordt TEAMHRM 2023

Met de app zorgt dit team er volgens de jury voor dat ‘alle collega’s binnen de organisatie op een makkelijke en laagdrempelige manier de mogelijkheid krijgen om gezonder te worden. Medewerkers worden bovendien op hun eigen verantwoordelijkheid aangesproken, iets wat we als jury van harte toejuichen.’ De ontwikkeling van de app is mogelijk gemaakt door subsidie van SAOP.

Jurylid Ingrid Halewijn noemt de `brede uitstraling van de app, namelijk naar de hele organisatie, een visitekaartje voor de dienst. De app heeft een laagdrempelige brug geslagen tussen vraag en antwoord op diverse thema’s die van invloed zijn op je welzijn en vitaliteit. Met de app kun je eerst zelf informatie en tips opzoeken en tips op maat krijgen. Is de vraag daarmee nog niet voldoende beantwoord, dan kun je vanuit de app contact zoeken met de collega’s van VGW.’

Trotse winnaar

Het team van de Gezond Werken app bestaat uit Camille Gardenier, Yvonne van Oosten, Niels Spijkers en Ludger Sluys. Camille is trots op de app, het teamwork en natuurlijk op het winnen van de prijs. ‘We hebben dit met een team gedaan, en we zijn geholpen door de professionals bij Veiligheid, Gezondheid en Welzijn (VGW), maar ook door het productiehuis van Informatievoorziening (IV). Dit is een gezamenlijke prestatie. En we zijn heel trots dat we hiermee TEAMHRM van het jaar zijn geworden.’

De jury was onder de indruk van de diversiteit van de inzendingen en de manier waarop sommigen voortvarend en vernieuwend inspeelden op de huidige vraagstukken. Uit alle nominaties sprak ook drive en betrokkenheid van de teams. Gekozen is daarom uiteindelijk voor één team dat vooral (vaak onzichtbare) zorg op de achtergrond biedt; één team dat inspireert met hun aanpak en daarmee een stap voorwaarts heeft gezet en één team dat heel vernieuwend is geweest voor een grote groep collega’s. Daarnaast is nog een eervolle vermelding toegekend.