In 2019 vroegen projectleiders Ludger Sluys en Camille Gardenier subsidie aan voor het project Support App, later bekend onder de naam ‘Gezond Werken App’. Vier jaar laten evalueren ze het proces. Waar moet je aan denken als je aan een gesubsidieerd project begint? De belangrijkste lessen van de Gezond Werken App op een rijtje.

1. Neem de tijd voor een realistische begroting
Het is een uitdaging om aan het begin in te schatten hoeveel capaciteit er nodig is voor een project. In het geval van de Gezond Werken App geven Sluys en Gardenier aan dat ze met beperkte informatie een grove schatting hebben gemaakt, om snel van start te kunnen. Hierdoor moest er tijdens het project nog geschroefd worden aan begrotingsposten.

2. Reserveer tijd voor stakeholders
Overleg en het inwinnen van advies kosten tijd. Het is fijn om hier in het begin veel ruimte voor te reserveren. Door het betrekken van de juiste collega’s (waaronder leidinggevenden) en andere relevante partijen creëer je intern draagvlak en ontstaat er binnen de organisatie duidelijkheid over de gewenste doelen en verwachtingen ten opzichte van elkaar. Zo voorkom je dat er later in het proces vertragingen ontstaan.

3. Zorg voor een vast aanspreekpunt voor IT
Door een business expert of vast aanspreekpunt voor IT-gerelateerde zaken aan je project toe te voegen, voorkom je een hoop verrassingen. Heb jij een mooi plan voor de politie en wil je hier subsidie bij SAOP voor aanvragen? Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

4. Kijk de kunst af bij ervaringsdeskundigen
Vraag hulp en advies bij mensen die vergelijkbare projecten hebben geleid. Overweeg je om een app te gaan maken? Het team van de Gezond Werken App heeft inmiddels een hoop kennis in huis.

5. Vind een passende naam voor je product, dienst, activiteit of project
Heb jij een mooi plan voor de politie en wil je hier subsidie bij SAOP voor aanvragen? Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Meer informatie over subsidie