Houd jij je bezig met vernieuwende projecten die bijdragen aan de toekomst van de politie? Dan is subsidie aanvragen bij SAOP wellicht interessant voor jou. SAOP subsidieert en stimuleert arbeidsmarktprojecten die zich richten op Leren en Ontwikkelen binnen de sector Politie. Dit zijn (vernieuwende) projecten die als doel hebben de arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen, omstandigheden en positie van medewerkers in de sector Politie te verbeteren. In dit artikel geven we je een idee van de projecten die SAOP subsidieert.

Ontwikkelen extra leermiddel naast huidig onderwijs

Met subsidie van SAOP is een Plaats Delict-training op basis van virtual reality ontwikkeld. Zo kunnen tactische rechercheurs in een interactieve training oefenen met (nagenoeg) levensechte plaats delict situaties. Het doel is de stressoren op een plaats delict te verminderen en rechercheurs te helpen bepalen welke manier van handelen passend is in welke situatie. Naast de ontwikkeling van de training subsidieert SAOP ook een pilot waarin de training gegeven wordt.

Onderzoek naar het beeld van de toekomstige politiemens

‘Hartstocht voor Politiemensen’ is gericht op het formuleren van een beeld van de toekomstige politiemens. Subsidie vanuit SAOP maakt het mogelijk dat politiemedewerkers zelf het gewenste toekomstbeeld kunnen onderzoeken en bepalen. Dit gebeurt door hen de principes van transitiekunde te leren.

Project gericht op vaardigheden ontwikkelen

De arbeidsmarkt verandert snel door ontwikkelingen als technologisering en digitalisering. Het project ‘Future Skills’ heeft als doel medewerkers bewust te maken van deze veranderingen en hen erop voor te bereiden de juiste vaardigheden te laten ontwikkelen. Met subsidie van SAOP is in dit project onderzoek gedaan naar die vaardigheden. Het resultaat is een prototype spel per vaardigheid, een uitlegfilm voor medewerkers, een platform en internetpagina met onderzoeksresultaten en een marketingcampagne over bewustwording en acceptatie.

Pilot gericht op werkstudenten binnen de politie

De politie-eenheid Den Haag heeft met subsidie van SAOP de ‘Pilot Programma werkstudenten politie’ uitgevoerd. Deze pilot richt zich op het aanbieden van werkplekken voor wo-studenten bij de politie. Het doel is wo-studenten langdurig aan de politieorganisatie te binden, in de hoop dat zij ambassadeurs worden, nieuwe inzichten en expertise meebrengen en als vrijwilliger na hun studie duurzaam verbonden blijven aan de politie.

Hulp nodig om jouw idee van de grond te krijgen?

Heb je hulp nodig bij het doorlopen van jouw projectvoorstel of wil je jouw projectidee eens bespreken? SAOP staat voor je klaar met advies over de belangrijkste aandachtspunten en vereisten voor een succesvolle subsidieaanvraag. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen als je jouw projectidee wil laten toetsen. Tijdens een verkennend gesprek kunnen we je verder op weg helpen en al je vragen beantwoorden. Aarzel niet om contact op te nemen met SAOP voor ondersteuning en advies.


Wil je tips voor het indienen van een subsidieaanvraag? Wij hebben 10 tips voor je op een rij gezet. Meer informatie over het proces na een subsidieaanvraag vind je in de veelgestelde vragen over subsidie op onze website